Fortsätt till huvudinnehåll

Kostymkillen kravlar på golvet
Vilket TV-program levererar bäst underhållning? Melodifestivalen, Solsidan eller Svenska Nyheter med Jesper Rönndahl? Förträffliga program allesammans men min röst faller på NHL-matcherna som Viasat Sport sänder på söndagar. Åtminstone i klassen ofrivillig komik.

Scenen är en TV-studio med tre herrar – Jihde, Granqvist och Wallin - lika oklanderligt klädda som en gång Sven-Göran Eriksson vid sidlinjen. Mörka kostymer, slips och blankborstade skor. I en halvtimme diskuterar de lagens starka och svaga sidor. Jag ifrågasätter inte deras kunskaper om sporten.

Det är i första periodpausen underligheterna inträffar. Erik Granqvist kravlar omkring på golvet och demonstrerar olika finesser i målvaktsspelet iförd handskar, klubba och benskydd utanpå den fina kostymen. (ej Dressmann). Målbur och sarg saknas inte. Framför honom står Richard Wallin med handskar och klubba i hand. Han ska föreställa forward med sikte på nätrassel. Jihde har också en klubba men håller sig på behörigt avstånd när Wallin laddar för slagskott. Alla övningar utförs med största allvar.

Granqvists entusiasm är obegränsad men Wallin har åtminstone den goda smaken att se obekväm ut. Ofrivillig komik som är svår att motstå. I nästa program vill jag se dem spela Stiga hockeyspel. Wallin får de blågula gubbarna och Granqvist de blåvita.

Täta reklampauser i matchen höjer inte underhållningsvärdet men den ordningen rår ju inte trion på. Jihde, Granqvist och Wallin överträffar till och med Viasats golfkommentatorer i nördighet.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.