Fortsätt till huvudinnehåll

Vretas ledning suckar tungt


Har ni läst om Vreta Klosters GK problem? Klubben behöver bygga ur restaurangen för numera är klubbhuset också en hemvist för de skidentusiaster som frekventerar skidspåren. Men byggnaden är Q-märkt vilket betyder att exteriören inte får förändras.

Då tänkte klubbledningen att vi bygger ett helt nytt klubbhus som svarar mot både golfares och skidåkares behov. Men ett klubbhus kostar mycket pengar och som en delfinansiering fanns idén att sälja Forexslingan – en del av banan som inte utnyttjas så ofta – till ett byggbolag. Marken anses räcka till 300 bostäder men den lösningen tycker inte kommunen är bra för ett sådant bostadsområde ligger för långt från Ljungsbro. Detta klargjorde ansvarigt kommunalråd Muharrem Demirok med all önskvärd tydlighet i dagens Corren (4 december).


Jag förstår att klubbledningen (ordförande Staffan Johansson och vd Anders Svensson) suckar tungt. Nej, nej och åter nej vart man än vänder sig.

När jag läser om Vretas problem kan jag inte låta bli att jämföra med den häftiga debatt som uppstod 2017 när dåvarande S+Mp-ledningen ville lägga beslag på Linköping GK:s mark för bostadsbygge. Planerna fick kritik från många håll – inte minst från borgerliga politiker – och kommunledningen drog tillbaka sina planer. Correns insändarsida har aldrig tidigare innehållit så mycket golf. Men Vreta verkar föra sin kamp utan politiskt stöd.

Men det är klart att det är skillnad på stan och landet i en kommun där idéer blir verklighet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"