Fortsätt till huvudinnehåll

Näthets i slussbassängen

Näthets och verbala svingar under bältet. Trätan mellan Göta kanals vd Anders Donlau och Motala kommuns utvecklingschef Jan Holmberg har onekligen komiska poänger. Inte för de närmast inblandade men för oss övriga som tack vare MVT fått möjlighet att ta del av kanaldirektörens temperamentsfulla skrivelse till kommunen där han säger upp kontakten med Holmberg. Det är ovanligt att två höga offentliganställda tjänstemän drabbar samman inför öppen ridå.

Donlau accepterar att det finns åsiktsskillnader om besökscentrumets placering men retar sig på att inläggen på Facebook där det förekommer horribla överdrifter, felvinklingar och personangrepp och att Holmberg gillat dessa inlägg.

Utvecklingschefen gör en halv pudel när Pelle Johansson på MVT ringer upp och medger att han slentrianmässigt tryckt på gilla-knappen utan att fundera över innehållet.

Som så många gånger i den här typen av debatter övergår diskussionen i personangrepp. Ett inlägg på Facebook jämför Donlaus duglighet med företrädarens men den jämförelsen är irrelevant för frågan om besökscentrum var knappast aktuell på Österlunds tid.

Kanaldirektören har visat en viss tondövhet som under åren på posten inte förstått hur mycket Motalaborna älskar ”sin” kanal.

Tyvärr har inte debatten fört sakfrågan framåt. Jag har ännu inte uppfattat sakskälen för en placering vid Bergs slussar. Är det så att Linköpings kommun erbjuder bättre ekonomiska villkor och att kanalledningen räknar med att närheten till en mycket större stad ger högre besökssiffror? I så fall, ut med det.

Kommer det ut något konstruktivt av detta? Nej, parterna är väl förankrade på varsin sida av slussporten och lär fortsätta blänga under lugg på varandra flera år framåt. Utvecklingschefen Holmberg har väl andra angelägna arbetsområden än Sveriges mest omskrivna skilsmässodike.

Juli är i regel en månad med nyhetstorka. Om MVT håller grytan kokande kan tidningen leva på denna grej hela månaden. Vad säger kommunens politiska ledning och vad säger landshövdingen som är styrelseordförande i Göta kanalbolag?
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"