Fortsätt till huvudinnehåll

Birger Jarl på Haga slott

En staty av Birger Jarl (jag förmodar att Monika Gideskog menar statyett) plus 4 500 kronor till Victoria och Daniels bröllopsfond är Mjölby kommuns bidrag till den kungliga bröllopsyran. Kommunfullmäktiges ordförande Jim Kellander och kommunalrådet Monika Gideskog lämnade över gåvan vid mottagningen i fredags.

Varför just 4 500 kr? Jo, det är uträknat så att kommunen skänker 100 kronor per fullmäktigeledamot. Jag vet inte vilket syfte bröllopsfonden har men utgår ifrån att den inte är till för att förmera den avsevärda Bernadotteska familjeförmögenheten. Statyetterna har kommunen köpt in ett antal numrerade exemplar av och Björn Eriksson fick en i samband med kronprinsessans besök i Skänninge förra sommaren. Däremot framgår inte av Monika Gideskogs svar vilken kommunal instans som beslutat om bröllopsgåvan men den som orkar kan väl gräva i protokollen.

Man kan tycka vad man vill om detta och jag tänker inte orda länge om detta utan bara konstatera att statyetten självfallet kommer att placeras på väl synlig plats i hallen på Haga slott.

God middag! Nu väntar VM-fotboll.

Kommentarer

  1. För min del hade de kunna skänka min hundralapp till något vettigare. Som sann socialist så gillar jag inte monarkin. Har inget emot brudparet i sig, de får gärna gifta sig, men låt mig slippa betala skiten. Och vem som beslutat, jo det e bara läsa delegationsordningen för KF.

    Miko

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte delegationsordningen för kf men gissar att det är fullmäktiges presidium?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.