Fortsätt till huvudinnehåll

Backen i anfallszonen till 2018?
Den som en gång bott i Vadstena släpper aldrig stan. Under 1970-talet var det vår hemstad och vår dotter är född här. Det är skälet till att jag ägnar dessa rader åt Vadstena och framförallt dess nya handlingskraftiga ledning bestående av Konsensus och Socialdemokraterna. Vadstena är unikt i mer än ett avseende och ingen som bott där lämnar orten helt och hållet.

Det var nog en och annan Vadstenabo som drog efter andan när majoriteten presenterade en skattehöjning på kr 1:25. Så höga skattehöjningar på ett bräde är ovanligt i vårt län. Nödvändigt förklarar kommunstyrelsens ordförande Mats Wahrén för att höja standarden i skolan, barn- och äldreomsorgen och framförallt för att få fart på bostadsbyggandet om befolkningsmålet på 10 000 invånare ska bli verklighet. Om man läser dagens debattartikel i Corren är det uppenbart att Wahrén ser skattehöjningen som en framtidsinvestering. Fler invånare är nödvändigt för att inte bli uppslukade av den glupska grannen i norr (jämför självständighetsdebatten på 70-talet). 200 nya bostäder är målet under innevarande mandatperiod.

Kommer Konsensus och Socialdemokraterna att lyckas? Ja, det återstår att se men det är bråttom. Bara tre år återstår till nästa val och otåliga väljare kräver snabba resultat. Hos gemene man finns ingen förståelse för att den kommunala beslutsprocessen är långsam och omständlig.

Mats Wahrén måste hitta ett sätt att hålla grytan kokande i den egna partiorganisationen och hos koalitionspartnern. Annars får den gamle hockeybacken uppsöka avbytarbänken 2018 och det är inte lika roligt. Men än så länge befinner han sig i anfallszonen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter