Fortsätt till huvudinnehåll

Skjut inte på pianisten!



Motala Tidning söker en lokal vinkel på VW-skandalen och ber Mauritz Wahlstedt, vd på den relativt stora återförsäljaren Wahlstedts Bil, om en kommentar.

Wahlstedt säger att skandalen är beklaglig men att han har svårt att överblicka konsekvenserna för den svenska marknaden. Men så kommer det: VW är utsatt för en presshets och publiciteten har fått orimliga proportioner. Wahlstedt skjuter alltså på pianisten.

Det är nämligen så att när stora, mäktiga organisationer och dito offentliga personer avslöjas med byxorna nere så får publiciteten för stora proportioner. Direktör Wahlstedt vet tydligen mest och bäst om nyhetsvärdering i svensk och internationell press.

När reportern ber honom precisera vad som är rimliga proportioner är svaret inte direkt glasklart. Läs själva intervjun i förträffliga MVT.
                                            *
Smart av hyresgästerna i Mjölbys kommunala bostadsbolag att gå direkt på bolagets ägare, kommunstyrelsen, med sina klagomål på skötseln av hyresfastigheterna. Bostadsbolagets ledning har inte lyssnat på klagomål om kalla och dragiga lägenheter, misskötta gräsmattor och dito tvättstugor. Ni kan läsa artikeln i Corren idag.

Kommunstyrelsens ordförande Cecilia Vilhelmsson (S) tog emot och lovade skicka klagomålen vidare till bolagets styrelseordförande Jörgen Oskarsson. Vilken effekt det kan få kan man bara spekulera i. Det är väl känt att förra kommunalrådet har sista ordet i Mjölbys socialdemokratiska arbetarekommun och är mer senior i kommunpolitiken än Cecilia.

Men den här publiciteten är naturligtvis inte gynnsam för Mjölby kommun. Cecilia har ju flera gången presenterat sina luftiga befolkningsmål på 30 000 invånare om tio år. Lusten att flytta till Mjölby ökar inte precis om kommunens största hyresvärd drar på sig sådana reklamationer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter