Fortsätt till huvudinnehåll

Ett skott i fotenJag trodde att bostadsalternativet för Nordmills del var avskriven men tydligen inte om man läser artikeln i Corren idag (25/5). Att bygga om den 80 år gamla byggnaden till bostäder är bara ett av flera alternativ som diskuteras i en arbetsgrupp. Tidigare har jag fått uppfattningen att lägenhetsalternativet valts bort på grund av bullret från järnvägen.

Jag vet inte hur förankrat bostäder är i kommunledningen men om så är fallet är risken för ett skott i foten stor. Har man redan glömt bort den stora och intensivt marknadsförda satsningen på Svartå strand? Då ska man väl inte slå undan benen på det projektet genom att bygga lägenheter några hundra meter därifrån? För så stor är väl ändå inte efterfrågan på centralt belägna lägenheter i en liten stad?

Förresten, ta en titt på bilden ovanför. Hur attraktivt är Magasinsgatan som bostadsmiljö?
Vad ska man ha istället? Ja, varför inte en inomhus driving-range för golfspelare? Det är åtminstone mer realistiskt än en anläggning för fallskärmshoppning. Det troligaste är dock att beslutsapparaten går i stå och Mjölby kommun begåvas med ännu en öde byggnad, som fallet är med stationshuset i Skänninge, Parkskolan på Järnvägsgatan och Televerkets gamla byggnad på just Magasinsgatan.

En annan sak. Kommer Galleria Kvarnen att erbjuda extrapriser på mjöl den dag Nordmills slutar mala? Det marknadsföringstipset ger jag till familjen Fullmestad utan krav på konsultarvode.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.