Fortsätt till huvudinnehåll

Halmstad rulesTvå Linköpingsforskare har löst gåtan om varför hummern skiftar färg vid kokning. Det handlar om proteiner. Det var på tiden. Som jag har väntat. Nobelpriset till Liu 2016?
*
Silly season året runt. Daniel Rahimi har inte skrivit på nytt kontrakt och NSD uppger att Luleå kan vara nästa klubbadress. Fredrik Emvall kämpar för att få backens underskrift på ett papper. Det är väl bara att avvakta Rahimis beslut. Han går väl dit han får bäst betalt och enligt uppgift har Luleå för tillfället den största kassakistan. Det är väl så legoknektar fungerar. Har ni tänkt på att sedan Emvall ersatte Mike Helber som klubbdirektör är antalet Correnartiklar färre? Vad det nu beror på. Fel av mig. Anders Mäki är klubbdirektör. När fick han en helsida på Corrensporten senast?
                                                    *
Hittills har bara Alexander Fransson lämnat IFK Norrköping för ett proffskontrakt utomlands. Hoppas det stannar vid detta. Janne Andersson behöver fjolårets spelartrupp intakt för att ha en chans att försvara guldet. Och gärna några fräscha nytillskott. Det är väl ingen tillfällighet att senaste förvärvet, Eric Smith, kommer från Halmstad.
*
Mera Halmstad. Lyssnar på en av många presskonferenser med Anneli Nordström och slås som vanligt av ovidkommande tankar. Hur kan man i media driva så mycket med östgötskan när det finns halländska? Glöm inte handbollsledaren Bengan Johanssons ”gourrkburk”. Han är också från Halmstad. Hans gurkburkar var dock innehållsrikare än dagens landslag. Gårdagens gurkburk innehöll bara en tesked Bostongurka.
                                                    *
Den nya trenden i de tidningar som jag har tillbringat så många arbetsår är tydligen att stötta småföretagen till varje pris. Varje person som startar detaljhandel, hårfrisering, nagelskulptering, bageri eller konditori kan räkna med en positiv artikel. Nyhetsvärdet är begränsat men idag berättar Corren om att en falafelförsäljare har fått nästan alla tillstånd för att ställa upp sin vagn på Jerikodalstorget i Mjölby. Han ska växla mellan Mjölby och Motala. På den senare orten har han sålt på omväxlande Stora torget och Lilla torget. Lilla torget? Jag är född och uppvuxen i Motala men något Lilla torg känner jag inte till. Är det Snetorget eller PK-torget utanför bolaget som avses? Upplys mig gärna.
                                                    *
Mjölbytjejen Jonna Andersson, back i LFC, kallas in för tjänstgöring i damlandslaget. Mycket glädjande. Slut för idag.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.