Fortsätt till huvudinnehåll

Marknadsutroparen vid sargkanten 
Gott käk. säljande tal.

 För ett par år sedan träffade jag en ungdomskompis på Cloetta Center. Vi hade inte setts på många år passade vi på att fira ordentligt genom att se LHC-Luleå från restaurangen. Blodiga, möra biffar har alltid intresserat pojkarna från Motalas norra delar.

Några minuter före matchstart dök Mike Helber upp i restaurangen tillsammans med Anders Mäki. De växlade några ord med Luleås sportchef Osten Bergström innan Mike Helber greppade mikrofonen och höll ett ledigt tal utan manus. Jag insåg att dessa välkomsthälsningar hörde till ritualen inför matcherna för det är i restaurangen de omhuldade sponsorerna håller till.

Mike Helber nämnde bland annat att vi skulle få se en blivande världsstjärna på isen denna kväll och det var Mattias Bäckman han syftade på som vid det laget var draftad av Detroit Red Wings. Jag måste erkänna att Mike Helber lät mycket övertygande på den punkten, han är en duktig säljare. Lite som en gammaldags utropare på Skänninge marknad: ”Kom och se, kom och se geten med två huvuden och damen utan underkropp”.

Nåväl inför denna säsong reste Bäckman över pölen men det gick inte så bra. Tidningsrapporter säger att han misslyckats att ta en plats i svensklaget och att han inte fått spela de senaste matcherna i AHL och att han numera är på väg tillbaka hem till Saab Arena, Stora torget och S:t Larsgatan. Visst var Bäckman duktig i LHC men ingen dominant som Magnus Johansson var då eller som Jonas Junland är nu.

Och Mike Helber är på utgång för att utöva sin talekonst på en annan mer prosaisk arena (bemanningsbranschen?). Där lär han inte få dagliga telefonsamtal från Per Bergsten på Corren i varje fall.

På tal om utgång undrar jag hur man ska tolka en artikel i dagens Corren. När Lollo Asplund väljer att kalla samman Moderaternas främsta lokala företrädare för att efterhöra synen på Anna Kinberg Batra och valet i mars, är det inte Paul Lindvall som intervjuas utan Catharina Rosenkrantz och Christian Gustavsson. Något säger mig att vid ordinarie val 2018 leds Linköpingsmoderaterna av Gustavsson och att Lindvall får mer tid att titta på hockey.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"