Fortsätt till huvudinnehåll

Lastbilen är värd en mässa

Lastbilsmässa på Vifolkavallen vartannat år börjar bli en trevlig vana. Årets upplaga gynnades inte av toppenväder men slapp regn i varje fall. Många färgglada lastbilar och mindre utställare trängdes om utrymmet framför ishallen. Flera hugade spekulanter tog vägen ut på Kungsvägen för en provtur, bland annat en timmerbil med fullt släp. Över hela tillställningen låg en förförisk doft av grillat. Burgare eller korv? Gissar på det senare. En kändis från ett byggprogram i TV 4 visade upp sin lastbil och tre Porschebilar men besökarna visade ett förstrött intresse. Även Försvarsmakten var med på ett hörn och försökte värva framtida medarbetare.

Lastbilstransporter är inte populärt i alla läger. Miljörörelsen rynkar på näsan och fortsätter tjata om att en större del av varutransporterna ska gå på järnvägen men hittills har inte aktörerna på järnvägen levt upp till kraven på snabbhet och leveranssäkerhet. Transporterna av matvaror och insatsvaror till industrin sker till största delen med långtradare. Ta en tur på E 4 valfri dag så förstår du vad jag menar. Volvo och Scania dominerade på Vallen idag.

Om du svär över den där långtradaren du inte kom förbi i dag så ska du veta att i den färdas kanske den middagskotlett du äter i morgon.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter