Fortsätt till huvudinnehåll

Sökes: Blond, blåögd snusareDet tolv år gamla dubbelmordet i Linköping gäckar polisen och har utvecklat sig till en lika stor och smärtsam gåta som mordet på Olof Palme. Då och då dyker det upp hoppfulla artiklar om de ”framsteg” som gjorts.

Som på Expressens nätupplaga i helgen när polisen berättat att de gjort ett nedslag i Stockholm och topsat 15 män i aktuell ålder. På vilka premisser dessa 15 personer har valts ut berättar inte artikeln men den spekulerar i att mördaren är blond, blåögd och snusar eller röker. Hur många svenska män kring 30-35 år passar in i den kategorin?

Corren hakade på i lördags och gjorde en rewrite på Expressens artikel. Var lite nyfiken på hur den här nyheten skulle hanteras i dagens pappersupplaga men den fick en undanskymd placering längst ner på en sida. Tack för den nyktra bedömningen.

Varje gång den här typen av artiklar förekommer intervjuas kriminalkommissarie Jan Staaf. Han visar alltid upp en positiv attityd även om innehållet är magert. Jag skulle för min del önska att tidningarna håller igen tills de har något med substans att berätta.

Nu invänder någon att topsning av många män ledde till gripandet av Hagamannen (14års fängelse) i Umeå. Men i det fallet begränsades undersökningen till Umeå. Niklas Lindgren var den 777:e man som fick lämna DNA.

Jag önskar liksom alla andra att det avskyvärda dubbelmordet klaras upp men min mer realistiska ådra tror inte det. Tolv år har förflutit och för varje dag som går minskar chansen ytterligare. Hur många är topsade och vad är det som säger att mördaren ens är i livet?

Återstår att se om Leif GW kommenterar i Veckans Brott i morgon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står