Fortsätt till huvudinnehåll

Bollen ligger hos Peab


Håller prestigeprojektet med 31 lägenheter i Hästholmens hamn på att glida Ödeshögs kommun ur händerna? Onsdagen den 30 november hålls ett avgörande möte i Linköping mellan den tilltänkte byggherren Peab, hamnbolaget och mäklare som avgör framtiden för det spektakulära projektet.

”Bollen ligger hos Peab”, säger en av mina källor. Det är alltså byggjätten som avgör om projektet ska bli verklighet eller inte. Det är 50 procents chans att hamnen bebyggs med moderna bostadsrätter. Peab börjar inte bygga förrän 80 procent av lägenheterna är sålda vilket är kutym i branschen.

Frågan är om inte detta är ett byggprojekt i för stor kostym för en kommun av Ödeshögs storlek. Är sol, vind, vatten och möjlighet att förtöja båten riktigt nära tillräckligt tunga försäljningsargument för att bosätta sig i Hästholmen.

Lite tråkigt om inte så blir fallet för lägenheter i hamnen vore en statushöjning för orten som sådan och Ödeshögs kommun.

Om projektet faller i sin nuvarande form finns en plan B från hamnbolagets sida med ett bygge i mindre skala.

Den minnesgoda kommer ihåg planerna på att lägenheter, villor och småbåtshamn på siloområdet i Vadstena hamn för drygt tio år sedan. En fantasieggande modell tog plats i Sparbankens skyltfönster. Ännu har inget spadtag tagits och troligen stannar projektet på ritbordet.

Små kommuner och stora byggprojekt är sällan kompatibla.

·  Status Försäljning pågår
·  Bostäder 31
·  Rum 1 - 4 rok
·  Boyta 48 - 133 kvm
·  Pris 1 050 000 - 4 950 000 kr
·  Månadsavgift 2 400 - 6 625 kr
Uppgifterna hämtade från Peabs hemsida.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Gallerians problem är inte unika