Fortsätt till huvudinnehåll

Allting går att sälja med mördande reklam
Ett av de mer udda inslagen i Hemnets sida är att Gudhems kommunala reningsverk i Spångsholm är till salu. Vi kan läsa att det rör sig om en 9 470 kvm stor strandtomt med utsikt över Svartån. Lokalytan är 730 kvm och priset 995 000 kr. Mäklaren framhåller att kommunalt vatten och avlopp finns. Minsann.

Vem är intresserad av att köpa ett f d kommunalt reningsverk med bajsbassäng och allt. Vad kan man använda den stora byggnaden till? Tankarna lämnar mig ingen ro. Arbetsläger, kollo (närhet till bad i Svartån)? Troligast är väl att ett företag med behov av lagerutrymmen köper. För inte är väl utsikten över Svartån så märkvärdig att en privatperson köper, river byggnaden och bygger ny villa.

Jag besökte Gudhem igår. Ingen brister ut i lovsång över den korrugerade plåten men gräsmattan är prydlig. På asfalten syns spår efter traktens motorburna ungdom. Längs strandkanten tät lövskog. Om den nya ägaren ska ha utsikt över ån krävs ett ordentligt arbete med motorsågen.

Budgivning pågår och senaste budet är 1,4 miljoner kr. En f d kollega tror att ett Jehovas vittne har lagt det budet för i kristna kretsar är namnet Gudhem oslagbart. Var ska kommunen göra av vinsten? Önskvärt är att överskottet placeras i luktförbättrande åtgärder på Mjölkulla reningsverk dit Spångakorvarna fraktas numera. Det tycker säkert Mjölkullas grannar som inte längre kan sova för öppet fönster.

Vi avvaktar med spänning var denna affär slutar. Pengar luktar som bekant inte.

Om du har en motorsåg kan du se ån.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står