Fortsätt till huvudinnehåll

"Boxholmsost saknades i matsalen" 
Ett syndens näste.
Jag har tillbringat en vecka på en Medelhavsö. Min vana trogen snokar jag runt, frågar och kommenterar. I receptionen hittade jag en kvarglömd utvärdering, en sån där som är vanligt numera om man besöker en golfbana, ett hotell eller en restaurang. Ja, jag vet att det är som att läsa folks dagböcker men detta alster kan jag inte undanhålla er. Skribent är förmodligen en medelålders svensk.

”Rummet var välstädat, stort och väldimensionerat för min kropp. Poolområdet var OK men befolkat av människor med minimala badkläder – det putade ut både här och där – och sånt uppmanar till otuktigt beteende och det var ju länge sedan man deltog i något sådant. Heltäckande badkläder rekommenderas för en sund utveckling av friluftslivet. När jag påpekade detta för hotelldirektören skakade han på huvudet och satte pekfingret mot tinningen, vad han nu menade med det. En lika oförstående attityd visade han när jag frågade om jag fick provköra hans svartglänsande Lexus 400 RH. Märklig man.

Besynnerlig var också den uthyrare av Jetski som vägrade mig disponera en dylik maskin kostnadsfritt trots att jag hänvisade till min höga ställning vid ett svenskt ämbetsverk.

Matsalens ljudnivå var alldeles för hög. Personalen ställde sig frågande när jag påpekade att Boxholmsost saknades i sortimentet. De kokta äggen var alldeles för små i förhållande till storleken på äggkopparna. Endast tre fjärdedelar av den kvinnliga personalen var värd att lägga ögonen på. För övrigt bar personalen färggranna uniformer vilket förvånade mig för där jag brukar tillbringa några veckor om året har personalen vita rockar.

Take me home!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"

De okända miljardärerna på slätten

Ett smörgåsbord av fotbollsspelare