Fortsätt till huvudinnehåll

Kan man bli hög på olja?


Kan man bli hög på olja? Eller rättare sagt på oljemiljarder.

Nu presenteras nya storstilade utbyggnadsplaner för Depot (Mobilia) i Mantorp. Igen.

En företrädare för den norska fastighetsägaren talar om en utbyggnad av varuhuset från nuvarande 20 000 kvm till 60 000 kvm och fördubblat antal parkeringsplatser. Vi skapar en ny form av handelsupplevelse, säger Tor-Erik Lund som är fastighetsägarens representant utan att förtydliga sig närmare.

En ny upplevelse. Ska man konkurrera med danskarna i Motala och bygga ett jättelikt badhus? Där barnen kan löga sig och äta dyr glass medan mor shoppar loss bland kalsonger och strumpor?
 
Behöver byggas ut?
Ska förklara varför jag är så skeptisk. Jag har jobbat som kommunreporter på Corren i Mjölby många år och jag vet inte hur många misslyckade satsningar jag skrivit om i Corren under årens lopp. Vid ett tillfälle handlade det om ett motellbygge, vid ett annat tillfälle om ett jättelikt hämtlager för elektronikvaror likt det som Net-On-Net driver på Torvinge. På andra sidan Västerlösavägen finns ett område där Skanska ville bygga affärshus för några år sedan men ingenting har hänt där heller. Idel luftslott. Fler butiker har slagit igen än som tillkommit. Norrmännen har pratat mycket men åstadkommit lite.

En fördubbling av antalet parkeringsplatser? Har någon någonsin sett att mer än 20 procent av den nuvarande ytan varit utnyttjad? Min skepsis är lika stor som den nuvarande överdimensionerade parkeringsplatsen.

Många oljedoftande miljoner i pluskan är ingen garanti för förnuft och realism.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter