Fortsätt till huvudinnehåll

Småland har flera pärlor


Kyrksjön i Vissefjärda.

 Sverige är fyllt av fina, välskötta golfbanor som är okända för den stora allmänheten. Tanken slog mig när jag nyligen spelade Emmaboda GK – min 66:e golfbana i Sverige. Särskilt Småland har många pärlor som för en anonym tillvaro och Emmaboda är en av de angenämare bekantskaperna.

Inledningen med fyra hål utmed Kyrksjön (Vissefjärda) är en av de vackraste jag spelat. Två av hålen kräver inspel över vatten men är för övrigt inte alltför långa och svåra. Här finns förutsättningar för den goda start som ger dig råg i ryggen inför den mer krävande, kuperade delen längre in i skogen. En liten fiskebåt med elmotor på sjön kompletterade idyllen denna nationaldagsmorgon. När vi spelade inledningen associerade jag till Askersund där du ser vatten hela tiden.

17:e hålet är omgärdat av mäktiga ekar.
 Banan var i god kondition men kämpade med en del torra partier i likhet med andra banor denna märkliga sommar. För övrigt är det hål som prioriterar taktik och eftertanke framför långt spel. Klubben har bara drygt 600 medlemmar och hur man kan driva en sådan kvalitetsanläggning med så få medlemmar är en gåta. En delförklaring kan vara att driften ligger på ett aktiebolag som också har andra uppdragsgivare.

Övernattning i hyrda stugor till rimliga priser placerade en pitch från 17:e tee kompletterar bilden. Att restaurangen hade slut på potatisgratängen tog vi med jämnmod innan vi styrde norrut på slingriga skogsvägar. Hit återvänder vi gärna. Perfekt för ett större golfgäng som vill kombinera spel med god mat och civiliserat umgänge.
Redo för dagens övningar.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står