Fortsätt till huvudinnehåll

En blandning av Motala och Västervik


Somliga idrottsledare avgår men fyller spalterna med innehåll ändå. Motala Tidning har en lång intervju med Piraternas förre lagledare Stefan Andersson Skill. Ämnet är främst hans krav på 80 000 kr på sin förra arbetsgivare vilket Piratledningen tillbakavisar. Han säger att han också har ekonomiska krav på de polska speedwayklubbar han körde i på 1990-talet men de pengarna är att betrakta som förlorade

Stefan följer endast speedwayen sporadiskt numera men det hindrar inte honom att ha kritiska synpunkter på den sport som fyllt hans liv i så många år. Piraternas resultat i Allsvenskan är under all kritik menar han. Det laget borde inte tappat någon poäng hittills. Beslutet att köra med enbart svenska förare var rätt tänkt men nu efter så många förluster måste andra åtgärder till. Med detta avses utländska förare.

Artikeln visar på hur komplicerad relationen är mellan Ando och Piraterna. Piraternas styrelseordförande Jimmy Andersson tillbakavisar Andos krav men säger samtidigt att klubben vill ha honom tillbaka. Han har kunskaper och kontakter som klubben behöver. Stefan Andersson säger att han inte vet om han återvänder till sporten någon gång men just nu är det inte aktuellt. Hur ska man lösa upp den knuten?

Stefan Andersson Skill är nog saknad av många i branschen, Inte minst av de journalister som bevakar sporten i Östergötland. Karln är en färgstark citatmaskin som sprutar ur sig rubrikstoff i var och varannan mening. Bara fram med blocket och anteckna. I umgänget med journalister håller inte Ando igen på gasen.

Kommer storhetstiden tillbaka?
Speedway är spännande och roligt och gör sig utmärkt i TV. Gladiatorspel och rock and roll i samma förpackning. Jag saknar underhållningen på tisdagskvällarna. Särskilt när Stefan greppade den svarta sorgtelefonen och skällde ut domaren på sin märkliga dialekt, en blandning av Motala och Västervik.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står