Fortsätt till huvudinnehåll

Abstinensbesvär för Helber?
 Ishockeyn står inför de två avslutande månaderna av säsongen och tonläget är uppskruvat. Slutspelet börjar på torsdag och i kväll (tisdag) spelar Karlskrona och Västerås allsvensk final. För blekingarna räcker inte att slå Västerås utan föreningen ska också övertyga förbundets licensnämnd om att man är ett lämpligt lag för sportens finrum. Hallen med en maxkapacitet på 3 464 åskådare anses för liten och blekingarna saknar tillräckliga ekonomiska muskler för spel i SHL. Pengatjafs som vanligt.

Trots att han numera sitter på avbytarbänken har Linköpings f d klubbdirektör Mike Helber synpunkter i dagens Aftonblad.

”Klart att man hellre vill ha upp Malmö eller Västerås. Lag från större städer med en stark hockeytradition. Där passar inte Karlskrona riktigt in. KHK har gjort en fantastisk säsong och slår de VIK förtjänar de att gå upp. Men långsiktigt har de svårt att hävda sig” säger Helber till Sportbladet.

Varför Helber uttalar sig i denna fråga är svårt att förstå. Han har avgått som LHC:s klubbdirektör och har såvitt jag vet inga förtroendeuppdrag i Hockeysverige. Han är visst vd på kvartstid för ett bemanningsföretag i Linköping. Correns Per Bergsten ringer inte längre var och varannan dag för att prata hockey och TV-kameran zoomar inte in hans plats på läktaren. Min teori är att Mike Helber längtar tillbaka till hockeyn och rampljuset och det skulle inte förvåna om han dyker upp som klubbdirektör på någon annat håll. Och så börjar telefonen ringa igen.

Dock inte i Karlskrona förstås.

När etablissemanget gör tummen ner för en liten ambitiös förening får jag en klump i magen. Därför håller jag på Karlskrona i kväll.

Jag har svårt att förstå åsikterna om en stängd liga. Upp- och nerflyttningar är kryddan i det svenska seriesystemet och det gäller alla bollsporterna. Tråkigt för den förening som får lämna men desto roligare för det lag som tar klivet upp i finrummet. Kom ihåg för ett år sedan hur många ”experter” som räknade ut Falkenberg.


För att undvika missförstånd säger jag att jag håller på LHC. Jag hoppas på SM-guld men tror att Skellefteå och Frölunda är bättre lag. Om någon månad vet vi svaret och då har allsvenskan startat. Bollen är rund och pucken kan ställa sig på högkant eller vad det nu heter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"