Fortsätt till huvudinnehåll

Taxvalpen Unos tragiska dödBrukar du läsa Dagens Ros i Corren? Det händer att det finns intressant information även där. Som i tisdagstidningen där man kan läsa följande:
Till alla er som stöttat oss efter taxvalpen Unos tragiska bortgång. Ros även till Valla djurklinik för visad empati. Det värmer. /Husse och Matte.

Denna händelse utspelades för några veckor sedan i Mjölby och har blivit något av en snackis bland hundägare och andra djurvänner i Mjölbys östra stadsdel. Enligt min information utspelades följande.

På sin dagliga promenad med matte gick Uno i området mellan Svartåliden och Prästgårdsliden. På aluminiumbron över Svartån eller dess omedelbara närhet möter man en ung kvinna som förutom en labrador också har en kamphund i band. Den senare kastar sig över den lilla taxvalpen och knäcker ryggen med ett kraftigt bett. Ägaren till kamphunden orkade inte hålla emot och på några sekunder var tragedin ett faktum. En färd till Valla djurklinik förmådde inte rädda livet på Uno utan veterinären tvingades avliva honom.

Uppgifter gör också gällande att kamphundens ägare efter tidigare incidenter hade föreskrifter att den skulle bära munkorg vid vistelse utomhus.

Varför skriver jag om detta? ”Nyheten” har ju förbigått stans två tidningar. Det finns argument som talar för och emot en publicering. Jag har resonerat så här. Av egen erfarenhet vet jag att man fäster sig vid en hund och att djuret ses som en familjemedlem. Dödsfallet är tragiskt och onödigt under alla omständigheter. Uno hade förtjänat att leva i många år till och valpens husse och matte kunde gott sluppit den sorg och smärta som förlusten vållat dem.

Om polisens rättsenhet utreder hur lämplig kamphundens ägare är att sköta en så speciell och krävande hundras känner jag inte till. Lovar att återkomma om jag får reda på mera.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"