Fortsätt till huvudinnehåll

Åkes slice och Montys fade

Detta är första hålet på Mjölby GK. Som ni ser är det en björkdunge till höger. Mången förhoppningsfull score har strandat där för slår du in bollen i dungen är det svårt att hitta den. Ibland går bollen längre och hamnar mellan dungen och fjärde green men är ändå svårlokaliserad.

Efter denna introduktion ska jag berätta om Åke Rinna, en av klubbens mer färgstarka medlemmar genom åren. Om jag inte var allergisk mot överord skulle jag kalla honom för en legend. Alla blev glada när han dök upp med sin bärbag och han saknade aldrig spelkompisar.

En dag peggade han upp på första tee och fick en vådlig slice som senare återfanns på fyrans green. Fri dopp på foregreen och Åke slog till igen. Resultat: bollen landade på treans green cirka 60 meter därifrån. Ny fri dropp och denna gång slår han bollen till rätt green. En putt och paret är avklarat.

Åkes problem var ganska lätt att åtgärda. Han spelade med ett set Tommy Armour som var försett med stiff skaft, en utrustning som var förbehållen elitspelare med bra fart i svingen. Antydningar om skaftbyte avfärdade han med en axelryckning. Jag spelar med dessa klubbor. Punkt slut. Diskussion överflödig.

Åke har lagt klubborna på hyllan sedan några år. Det är tråkigt för annars hade förrådet av goda historier varit ännu större.

För er som inte är familjära med golfens terminologi ska jag berätta att slice är en högerskruv. Det finns en snällare variant av slice som kallas fade och det slaget är mycket användbart. Colin Montgomery har alltid slagit en sådan och han har haft en lång och framgångsrik karriär.

Drygt en månad återstår av årets säsong innan löven faller, banarbetarna gör i ordning greenerna för invintring och ställer in bänkarna i förråden. Let´s fade away och övergå till puttning på äkta mattan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"