Fortsätt till huvudinnehåll

Vad var det jag sa?Det tog kommunfullmäktige en halvtimme att punktera en ballong och förvandla ett mål till en vision.

Vad talar jag om? Tisdagens kommunfullmäktigemöte i Mjölby där kommunens befolkningsprognos om 30 000 invånare år 2025 fick en välbehövlig justering mot mer realistiska siffror efter att Statisticon i Uppsala fingranskat SCB:s statistik. 28 371 invånare år 2025 är företagets slutsiffra.

Man behöver inte gå över Fyrisån efter vatten för att komma fram till dessa siffror. Jag har i tre blogginlägg sedan 2012, senast i januari 2016,vädrat min skepsis mot kommunens siffror. Till och med en gymnasieekonom med begränsade statistikkunskaper och tillgång till en miniräknare kan spräcka luftballongen. Alltså, vad var det jag sa?

Javisst unnar jag en kommuns ledning att vara lite fräck och frispråkig i marknadsföringen men proportionerna är orimliga. Vad är det för mening med att presentera siffror som tar över 30 år att uppnå? Ingen kan vara säker på att det blir en ökning överhuvudtaget. Fram till 2007 minskade befolkningen under flera år.

Kommunledningen har gjort stor affär av att lägenhetsbyggandet på Svartå strand äntligen kommit igång och pågående villabyggen på Sörby. Men sedan färdigställandet av kvarteret Hövitsmannen 2007 har lägenhetsbyggandet varit noll och intet.

Kommunledningen sätter stor tilltro till den påbörjade byggnationen på Svartåstrand.
Enligt kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby blir det en omfattande flyttkarusell de närmaste åren. Dags för Flytt-Anders i Mantorp att nyrekrytera?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Gallerians problem är inte unika