Fortsätt till huvudinnehåll

Direktspår från Linköping till LalandiaInte Rosornas krig men väl en åsiktsskillnad mellan socialdemokraternas mest profilerade namn i Motala och Mjölby har noterats i veckan. Kommunalrådet Camilla Egberth vill ha ett direktspår Motala-Linköping för att förkorta pendlingstiden. Förslaget möter invändningar från Jörgen Oskarsson som är kommunfullmäktiges ordförande i Mjölby och tidigare ledamot i Östgötatrafikens styrelse.

Oskarsson påpekar att ingen vet hur många som arbetspendlar Motala-Linköping eller Motala- Mjölby och att Motalaborna tvingas åka till Linköping för att åka X 2000 till Stockholm eller Malmö. Det blir naturligtvis en försening av den totala restiden. Förslaget innebär färre turer totalt i västra delen av länet. Regionens resurser är begränsade.

Man önskar att en ledande politiker som Egberth skulle luta sig på någon form av utredning av resandeströmmarna och dess storlekar innan hon kastar ur sig ett hugskott.

Vad blir nästa utspel från Camilla Egberth? Direktspår från Linköping till Lalandia?
                                                                
 
Idrottsparken och järnvägen - en fruktbar kombination
I de mest oväntade sammanhang kan man få höra nyheter. I måndags kväll besökte jag en nostalgikväll om fotboll i Stadshuset. Skeninge IK:s förre ordförande Ulf Ivarsson berättade om de diskussioner som föregick ombyggnaden av Idrottsparken för tio år sedan. Banverkets förhandlare var mycket tillmötesgående och sa i princip ja till allt. Bland annat kastade SIK in ett sent förslag om att installera bergvärme i klubbhuset – en nätt liten investering på en halv miljon kr och fick ja.

”Jag kunde inte låta att bli att fråga under en kafferast. Vad är det med er grabbar som säger ja till allting? Den här generositeten är vi inte vana vid.”

Ivarsson fick svar direkt: ”Ett överklagande skulle försena dubbelspåret med ett par år och det har vi inte råd med. Dubbelspåret kostar miljarder att bygga och sett i det sammanhanget är en halv miljon en piss i havet”.

Detta apropå avslutade överklaganden om Svartå Strand och pågående om tennisbanor på Vifolkavallen.

Bara att välja. Det mesta finns på Idrottsparken

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står