Fortsätt till huvudinnehåll

I väntans tider
Små partier av snö i bunkrar och diken och gräset är fjolårsbrunt. På drivingrangen trotsar ett par tappra spelare den vassa blåsten. Pron Fredrik Carlsson kör traktorn som samlar upp rangebollarna. Mjölby GK i väntans tider mars 2017.

Igår gjorde jag ett besök på klubben. De sista lunchgästerna lämnar restaurangen (har varit öppen hela vintern) och i shopen sorterar pron Magnus Carlsson bollar, handskar, klubbor och kläder i försvarlig volym.

 ”Vi har köpt in varor för 1,5 miljoner kr, berättar Mange. Han greppar några järnklubbor av Cobras fabrikat. ”De här är klubborna som Bryson Dechambeau använder där alla järnklubbor är lika långa som sexan och de blir säsongens storsäljare. Vi spelar själva med dom”. Med vi menar Magnus brorsan Fredrik, hans mångårige kompanjon som instruktör på klubben.

På kansliet hukar Viktoria Schedin över kommande bokslut. Sträng men rättvis. Det är som vanligt så här års säger Viktoria. En tredjedel av medlemmarna har betalat årsavgiften i god tid, en tredjedel är något sena medan en tredjedel vaknar till någon gång i maj. Men ekonomin är under kontroll och vi har gjort mindre överskott flera år i rad”.

Magnus som varit medlem i klubben sedan starten och jag diskuterar gamla tider. Han visar mig klubbens fotoarkiv med bland annat bilder från den höstdag 1985 när Guldgrävarns gula maskiner började bearbeta det område som idag är fyrans green. Banarkitekten Åke Persson från Landskrona var på plats liksom undertecknad och dåvarande ordföranden Stefan Svärdell. En stor dag i Mjölbys idrottshistoria vågar jag påstå.

Innan Magnus och jag skiljs åt lovar vi varandra att säsongen 2017 blir den bästa hittills. Långa drivar som klyver fairway, höga inspel med bite, känsliga chipar och hamburgertallrik i restaurangen. Samt ingående förklaringar till varför det står 97 på scorekortet.

En titt i vårens program lovar full aktivitet. Vårmöte 30 mars till att börja med, städdag 8 april, tidbokningen öppnar 13 april, tävlingspremiär 1 maj och den nya korthålsbanan invigs 13 maj. Den har fått det rubrikvänliga namnet Skandiamäklarslingan. I år ska jag inte glömma att spela Vårputten 19 april, den tävling jag själv tog initiativet till.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står