Fortsätt till huvudinnehåll

När Bror Bärgarn ryckte ut


Vattenbrist hotar även detta år. Länsstyrelsen har samlat myndighets- och företagsrepresentanter till en konferens på temat. En av de mest bekymrade var Göta Kanals vd Roger Altsäter som oroade sig för för att de stora djupgående passagerarbåtarna inte skulle klara alla passager i kanalen. Så här bekymmersamt har det inte varit sedan 1976.

Jag drar mig till minnes en händelse från 1960-talet när Bror Bärgarn Andersson på Norrängsgatan fick dra loss – jag tror det var Diana – som fastnat på en sandbank mellan Borenshult och Motala hamn. Vajern var ordentligt spänd innan fartyget gled av grundet. Kanonfotografen Åke Svensson var som vanligt påpasslig och tog en riktigt bra bild från kanalbanken. Om jag minns rätt så hamnade bilden i Expressen och blev senare prisbelönt.

Varför minns jag detta? Bror Bärgarn var en välkänd profil i stan och känd som mycket skicklig och sonen Lars var min klasskamrat på Praktiska Realskolan. Åke Svenssons yrkesskicklighet är också väl dokumenterad och han lät tala om sig i alla möjliga sammanhang.

Bilden borde finnas i Motala Tidnings arkiv. Ett gratistips till den bästa lokala tidningen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står