Fortsätt till huvudinnehåll

Där försvann en illusionKnappt hade ekot av Christian Gustavssons bredsida mot AKB  försvunnit förrän det var dags för nästa revolverduell i gryningen. Linköpingsdottern Birgitta Olsson skjuter skarpt mot majoren Björklund. Hög tid för ombyte?

Björklunds bärande motargument är att tidpunkten för attacken är illa vald och att han och partiet behöver lugn och ro för att ”vinna” valet 2018. Hans argument påminner om Tage Erlanders mamma: ”Slå inte Tage pöjkar för han ska köstes på”.

Av Alliansens partiledare sitter enbart Annie Lööf och Ebba Busch Thor säkert i sadeln just nu fast den senare har ju stora bekymmer med opinionssiffrorna. Men det finns skäl för EBT att snegla över axeln. Sara Skyttedal i Linköping har ambitioner att ta sig in i KD:s presidium till hösten. Tidskriften Fokus har tagit rygg på kommunalrådet Skyttedal i Linköping under en arbetsdag.

Vi får veta att hon inte är populär i alla delar av partiet, att hon får depressioner och behandlas för det, att hon ska fortsätta med kontroversiella utspel a la NATO-bas i Linköping och att politiken i allmänhet ska vridas ordentligt åt höger. Hon har också kritiska synpunkter på Linköpings krogliv.
Sara på ökenvandring i välkänd miljö.

”Den här stan är en ökenvandring när det gäller restauranger. Dessutom har de helt galna regler vad gäller uteserveringar och utskänkningstillstånd, man kan inte äta en crepé och få en cider till. Men det är väl inte så populärt i mitt parti att jag driver den frågan, säger hon till Fokus.”

Hoppsan, där försvann en illusion. Jag har genom Corren fått uppfattningen att Linköping är landets ledande krogstad med tanke på alla artiklar om nyöppningar, ägarbyten, konkurser och mat ”lagad med lokala råvaror från grunden”. Länets ledande tidning skriver lika mycket om krogar som Per Bergsten skriver om (misslyckade) värvningar till LHC.

Tidningen utnämner krogkungar i parti och minut. Den 5 december var Josef Soner Linköpings krogkung men 31 maj fick Mjölbysonen Christian Moborg, som ska öppna tre nya restauranger, samma epitet. Dubbelmonarki? Palatskupp i det fördolda?

Eftersom jag skriver ur ett Mjölbyperspektiv funderar jag på en krogkung i Mjölby. Hittar ingen utan får nöja mig med en pizzakung. Gabriel Simsek på Järnvägsgatan (Valentino) får min röst. Duger han?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.