Fortsätt till huvudinnehåll

När krutröken skingratsNär krutröken skingrats kommer de gamla parhästarna S+M ut på scenen hand i hand följt av lilla jollen MP. Slutresultatet av den gångna veckans turbulens i Vadstena. 10+7+2 är 19 och knapp majoritet i kommunfullmäktige.

Konsensus körde ett chicken-race mot S och misstog sig på de senares beslutsamhet. Omvändelsen under galgen på måndagsförmiddagen hjälpte föga för då hade S+M redan gjort upp. Den gamla Wasabacken Mats Wahrén täckte skott för kommundirektören förgäves. Frågan är vad det kostar att entlediga Tommy Nilsson.

Noterbart är att varken Wahrén eller Pettersson var tillgängliga för medierna i måndags utan skickade fram ett nytt namn, Fredrik Almcrantz. Inte gått mediakurs? Kommentarerna på partiets Facebook-sida var inte snälla.

Var slutar detta? Nytt val av ks-ordförande och kf-ordförande. En inte alltför vågad gissning är att det största partiet tar hand om den viktiga posten som ks-ordförande, även kallat kommunalråd. Vem påstod att kommunalpolitik är tråkigt?

För Konsensus gäller det att samla kraft och mod inför valet om 15 månader. Slår bromsen till eller kan man upprepa 2014 års resultat på dryg 26 procent? Fortsättning följer.

När den politiska kartan är ritad måste man hitta en ny kommunchef i en hast. Sven-Inge Arnell med erfarenhet av Mjölby, Finspång och Motala är ledig såvitt jag vet. Kom ihåg var ni läste det först.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står