Fortsätt till huvudinnehåll

En östgöte skickas fram...Tidningar skriver ur olika perspektiv. Det kan vara nyttigt att hålla det i minnet. Jag läser förstås Östgöta Corren varje dag, köper Aftonbladet vid enstaka tillfällen och en gång i veckan hamnar Fokus i brevlådan. Var och en har sitt sätt att tolka verkligheten. Den senare tidningen lyfter och breddar mitt fokus från den östgötska myllan

Jag kom att tänka på detta när det moderata kommunalrådet Christian Gustavsson gick ut offentligt och krävde AKBs avgång. Nyheten toppade Corren och fick ganska stort utrymme i själva Östnytt som lämnade den trygga studion i Norrköping och begav sig hela vägen till Linköping för en intervju. Men så här skildras den misslyckade palatskuppen i Fokus:

”Några dagar senare, medan hon fortfarande är i USA, berättar Dagens Industri att tunga Stockholmsmoderater konspirerar mot henne. De vill tvinga fram en frivillig avgång.

Det verkar likna en kupp. Dagen efter läcker en intern opinionsundersökning som visar att Moderaterna bara är fjärde största partiet i Stockholms stad. En östgöte skickas fram för att utdela det första hugget. ”

Smaka på formuleringen. En östgöte skickas fram för att dela ut första hugget. Fokus har inte ens namngivit Christian Gustavsson som vanligtvis håller en hög profil på hemmaplan. Det finns ett ganska elakt uttryck för den typ av tjänstvillighet som Gustavsson visar men detta är en snäll blogg så jag avstår från att nämna det. Hur som helst, Gustavsson fick sina 15 minuter i det Warholska rampljuset.

Palatskuppen misslyckades och AKB sitter kvar åtminstone tills nästa stora opinionsundersökning. Skickar Stockholmsmoderaterna fram ett … kommunalråd i Värnamo då?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står