Fortsätt till huvudinnehåll

Pastor Gas-Klas återvänder hem
Klas närmast kameran. Notera att dagens avtalsslutande direktörer bär kostym utan slips.
 Svenska Biogas (Tekniska Verken) storaffär med Toyota (BT) om flytande biogas var fredagens stora nyhet i Mjölby. Ingen har väl inte kunnat undgå att märka att det var Klas Gustafsson som skrev på avtalet. Syasonen är styrelseordförande i biogasbolaget,

Ett miniporträtt av Klas ser ut så här: SSU-ordförande i Östergötland, officer vid artilleriet, försäljare på MSE, vd i samma bolag och för några år sedan tog han skuttet över till Linköping och Tekniska Verken som vice vd. Energisk, snabbtänkt och snabbpratande. Bosatt i Sya och trebarnsfar. Tillbringar mycket fritid i kalla, små hockeyhallar.

Första gången han hamnade i tidningen var på 80-talet när han som uppkäftig elevrådsordförande på Vifolkaskolan bråkade med kommunalrådet Arne Setterberg om plastbestick i bespisningen. Vem vann den fighten tror ni?

På den tiden hade Klas överläpp ännu inte fått den karakteristiska form den har idag, men en begagnad prilla hamnar i gröna påsen och förvandlas så småningom till biogas. Alla bidrar till kretsloppet, även direktörer.

Varför Klas Gustafsson bland kompisarna kallas för Pastorn får ni fundera på tillsvidare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Gallerians problem är inte unika