Fortsätt till huvudinnehåll

Linimentdoft i receptionen
Höstgolf är en aning deprimerande. Leriga gräsmattor, fallande löv och bänkar som åker in i förrådet.

För att suga ut det sista av säsongen styrde vi bilarna söderut mot en ö känd för friska vindar och många soltimmar. Här ska spelas golf i tre dagar.

Höstgolf  i tre graders temperatur ställer vissa krav på kläder och utrustning. Först liniment, underställ närmast kroppen, polotröja, vindbyxor och dito jacka samt stickad luva och/eller keps. Klädseln är viktig. För mycket kläder och du blir orörligare än vanligt, för lite kläder och du fryser till is i vinden. Komplettera med vintervantar att dra utanpå golfhandsken.

Då förstår ni att linimentdoften ligger tung över receptionen när oktetten radar upp sig framför disken för att få dagens scorekort.

I bagen den vanliga uppsättningen av halspastiller, bananer, chokladkakor, reservhandske, pannband, armband, halsband, mobiltelefon, snusdosa och vattenflaska. Man kan tro att det handlar om en manöver i Hemvärnet. Likheterna med militärlivet är fler. Truppen är enkönad och lagret av grovkorniga historier är outsinligt.

Hur det gick? Inga rekordscorer att skicka ut på Facebook men jag fick i alla fall speltid som det heter numera i bollsporterna. Ekerums greener är stora som hockeyrinkar, mycket ondulerade och snabba trots att säsongen är långt gången. Fairways har återhämtat sig sedan fjolårets rekordtorka.

När vi vände kylaren mot bron och blickade ut över fairways och greener fälldes kommentaren att vi hade i alla fall tur med vädret.

 
Folkets kärlek min belöning. Leif Månsson spurtade bäst med 42 poäng och lade beslag på slutsegern.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.