Fortsätt till huvudinnehåll

Bengt Svensson spurtade bäst

Alla deltagare sånär som på fotografen. Nästa säsong återkommer vi.
Sven-Olof Johnsson t voch Bengt Svensson puttade bäst över hela säsongen. Bengt lade beslag på förstaplatsen

Mantorp tog hem storslam när 20:e och sista deltävlingen i puttävlingen i tennishallen. Sven-Olof Johansson ledde med tre slag inför finalen men en vilt spurtande Bengt Svensson gick om med tio slag (53) och belönades med ett fullmatat presentkort i shopen.

Tävlingsformen är onekligen raffinerad. 20 möjliga deltävlingar, varav de tio bästa räknas, kan medföra tvära omkastningar när slutscoren summeras.

Oldboyskommitténs ordförande Lars-Erik Sällin uttryckte stor belåtenhet när vintersäsongen summerades. Efter en lite trevande början med drygt 20 deltagare i höstas har deltagarantalet legat på drygt 40 med 44 som rekord. Avslutningsdagen tangerades för övrigt deltagarrekordet. Med en sådan utveckling lovade Lars-Erik en fortsättning kommande vinter. Lars-Erik tackade också Raoul Brusberg för väl utfört tävlingsledarskap.

Nu återstår att se om herrar Svensson och Johnsson är lika säkra med puttern på gröna greener som på filtmattor. Vi hoppas att premiären på Miskarp inte dröjer så länge.

För fullständig resultatlista hänvisas till Mjölby GK:s hemsida. Under fliken Medlemmar går man till Order of merit vinter och klickar sig vidare till Aktuell ställning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.