Fortsätt till huvudinnehåll

Prassla med tidningen i aftonlampans sken


Som tidningsvän och golfintresserad är jag bekymrad just nu. Svensk Golf, en trogen vän i brevlådan sedan 40 år, är till salu. Förbundet orkar inte med upprepade förluster och söker en entreprenör och tidningsmakare.

Tidskriften har bra tryck, hög papperskvalitet och är läckert redigerad med bilder av hög klass. Redaktionen gör ett gott jobb med läsvärda texter. Upplagan hela 300 000 ex.

Men så det är ekonomin. Tidningen har två inkomstkällor. Prenumerationsavgifter (obligatoriska) från 437 000 medlemmar samt annonser.

Jag har tittat lite närmare på den senare varan. Det senaste numret innehåller 36 sidor färgsprakande annonser av totalt 98 sidor vilket är en hög andel. Tar inte tidningen tillräckligt betalt för annonserna?

Vad händer om förbundet inte hittar någon köpare? Kan det bli så att papperstidningen lägger ner och läsarna får nöja sig med nyhetssajten golf.se? Åtminstone jag skulle sakna tidningen. Jag prasslar hellre med papperstidningen i aftonlampans sken och drömmer om kommande stordåd på gröna gräsmattor än läser samma texter på datorn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"