Fortsätt till huvudinnehåll

Jag är Eder oddsindikatorBostadsbyggen är riskprojekt. Många faller på vägen. Svårlösta planfrågor, protester från grannarna, orimlig prisbild eller minskad efterfrågan kan fälla många välartade planer. Min oddsindikator avger här sitt omdöme över byggplaner i Mjölby, Vadstena, Boxholm och Ödeshög.

Svartå Strand, Mjölby.
75 procents sannolikhet. Men det dröjer innan spaden sätts i jorden för detaljplanen lär prövas ända upp i högsta instans. Ett frågetecken för att insatserna i bostadsrätterna blir för höga.

Kvarteret Lärdomsljuset, Mjölby.
20 procent. Ett bostadsprojekt omgärdat av konstigheter och strul ända sedan starten. Slutade med exekutiva auktioner och konkurs för byggmästaren och en ny ägare har tagit vid. Tror att allmänheten ser med stor skepsis på planerna. Inget byggprojekt har genererat så många insändare i Corren. Snart går den tidsbegränsade byggrätten ut.
Strul. Konkurs. Exekutiv auktion. Nytt försök?

Asylenparken, Vadstena.
70 procent. Samtliga partier som är representerade i bostadsbolagets styrelse är för punkthusen men en väl organiserad och röststark grupp är emot. Konsensus har gått till val på att bygga fler bostäder och öka inflyttningen till stan. Här kan man dra paralleller med Svartå Strand och räkna med överklaganden.

Frostlinghuset, Boxholm.
0 procent. Den verkliga långbänken i Boxholmspolitiken. Kalkylerna håller inte och en tilltänkt byggentreprenör från Tranås har backat ur. Riv skiten och använd marken till något annat. Kan bli dyrbart för skattebetalarna om kommunledningen framhärdar med renoveringen.
Berlin 1945? Nej, Boxholm 2015.

 Hästholmens hamn, Ödeshög.
25 procent. Här vill Peab bygga 23 stycken bostadsrätter i varierande storlekar från 1-4 rok samt 12 hyresrätter. Peab och hamnbolaget drar stora växlar på sol, sommar och egen båtplats men glöm inte att sydvästen är vass åtta av årets tolv månader. Nödvändig infrastruktur såsom livsmedelsaffär saknas och frågetecken för priserna.

I Hästholmen är det sommar, sol och ljumma vindar året runt.

Kvarnentomten, Mjölby
0 procent. Deltar egentligen utom tävlan för inga byggplaner är aviserade. Närheten till järnvägen omöjliggör bostadsbyggen. Vi som bor i Mjölby får vänja oss vid detta hål i stadsbilden. Övertyga mig gärna om motsatsen.

När det gäller tips till helgens V 75 hänvisar jag till gammelmedia.

Kommentarer

  1. Visst är det trist att vara en tjurig nejgubbe, nej förresten trist att vara realist bland alla rosenröda drömmare.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"