Fortsätt till huvudinnehåll

På krångliga vägar över Pölen

Ibland blir man förvånad trots många år i livet och nästan lika många i yrket. Min son Mats mejlade mig och bad mig ta en titt på Golf Digests internationella upplaga (finns på nätet) the most anoying golf partners.

Och ta mig tusan! Har inte GD kopierat mitt gamla kåseri från Svensk Golf 1999 (nr 12 sid 106) där jag beskrev de olika typer som jag haft nöjet att spela med genom åren. Medan jag skrivit om Prylgalningen, Klubbmästaren och Festprissen har GD berättat om Paragrafryttaren, Swingtipsaren, Mobiltelefonälskaren och några fler. Allesammans typer med förmåga att förstöra en golfrunda.

Visst är det märkligt att samma idé dyker upp på andra sidan pölen 16 år senare. Största skillnaden är att Svensk Golf lät en tecknare illustrera mina gubbar medan GD har fotograferat de befängda situationer som kan uppstå på en golfbana.

Den mer ekonomiskt sinnade kan kanske börja funderar i termer av idéstöld och skadestånd men glöm det. Omöjligt att bevisa. Jag är lite smickrad över att ett 16 år gammalt kåseri fått nytt liv i annan form.

Något att fundera över en regnig och kall tisdag när ett besök på golfbanan är lågt prioriterat.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"