Fortsätt till huvudinnehåll

Tiger vacklar mot repenElitidrotten är grym. Tiger Woods slutade sist i Memorial efter en 85-runda i lördags. Han fick starta ensam på söndagsmorgonen och avslutade med en 74-runda. Han påminner om en gammal tungviktsmästare som vacklar mot repen, oförmögen att försvara sig när de yngre motståndarna svärmar runt och öser in massor av slag.

Tragiskt att se när det handlar om en av golfens allra största profiler genom tiderna. Har han motivation och energi nog för att ta sig tillbaka till toppen? Jag tror inte det. Han bör dra sig tillbaka så att hans många fans kan minnas honom som en champion och inte som en punch-drunk föredetting. Frågan är om han har den möjligheten. Hans många reklamkontrakt gör det kanske omöjligt att lägga av. Tiger är ingen enskild idrottsman, han är en miljardindustri.

Den gångna helgen var annars angenäm för svensk golf. Alexander Norén bärgade Nordea Masters och Tranåssonen David Lingmerth vann för första gången på USA-touren. Lite skillnad på prispengar. Norén vann 2,5 miljoner kr och Lingmerth 9,5 miljoner kr. Tyvärr såg jag inte Lingmerths seger efter särspel mot Justin Rose. 

Maratonsändningen från Bara under eftermiddagen gjorde mina ögon fyrkantiga. Långa direktsändningar innehåller många longörer men jag härdar ut om en svensk finns med i segerdiskussionerna.
Och förra veckan vann Anna Nordqvist i USA. Framtiden är ljus.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter