Fortsätt till huvudinnehåll

Tappade hakor över vita rockarAv hälsoskäl tvingas jag ofta besöka det lokala apoteket. Alltid är det något av mina dagliga läkemedel som kräver påfyllning. Besöken är inte nöjsamma och då är det inte hålet i plånboken jag tänker på i första hand. Jag märker att sedan apoteksreformen har sortimentet förändrats och hudkrämer, vitaminpiller, tandvårdsprodukter, hårborstar och solskyddsmedel tar en allt större del av försäljningsytan. Skälet är naturligtvis att dessa icke receptbelagda varor har en större vinstmarginal.

För tillfället skymmer stora reklamtavlor för solskyddsmedel sikten för dem som väntar på sin tur för att få sina recept expedierade. Nummertavlorna syns helt enkelt inte. Borden med allehanda onödiga produkter underlättar inte manövreringen av rullatorer och barnvagnar.

Det här plottrandet med allehanda varor kan få oönskade konsekvenser. För en tid sedan inträffade en olycka när en man i 70-årsåldern snubblade över en korg med hudvårdsprodukter. Jag hörde hur hans knä smashade mot det hårda golvet. Han var snabbt på fötter, grimaserande av smärta och lämnade lokalen. Det är ju så genant att gå i däck på offentlig plats. Ingen ur personalen reagerade eller hjälpte den olycklige på fötter. Bara tappade hakor över vita rockar.

Till slut reagerade en personal och ställde tillbaka korgen med på samma olycksaliga ställe, den hade ju blivit rubbad ur sitt läge minsann. Jag blev irriterad, klev fram och sparkade korgen så långt in under bordet jag kunde, ur vägen för kunderna. Ingen kommentar. Jag vet inte om det var personalens tafatthet eller den korkade placeringen av korgen som irriterade mig mest.

Apotek Hjärtat i Mjölby bör bygga om eller bygga ut till större lokaler. Grannlokalen står tom. Omsorgen om kunderna bör gå före jakten på profiten.

Som framgår av bifogade länk äger ICA-gruppen Apotek Hjärtat sedan november 2014. Köpesumman var 5,7 miljarder kr. Läkemedel är big business. Resurser saknas icke.

http://www.svd.se/ica-koper-apotek-hjartat

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter