Fortsätt till huvudinnehåll

Stenson, Norén eller HansonNordea Masters har smugit igång på PGA National i Bara. Det känns som om det är för tidigt på säsongen denna blåsiga och kalla vår. Det tidigare speldatumet i slutet av juli efter the Open kändes mer rätt.

Golftävlingarna på TV de båda inledande dagarna kan vara ganska sömniga tillställningar men jag tittar för jag är nyfiken på banan. Tydligen en öppen, relativt flack sådan där vinden får fritt spelrum. (Hoppsan nu gjorde Peter Hanson en birdie men den får vi inte se i bild.)

Mina bästa golfminnen live är annars från skånska golfbanor i varmt och vackert juliväder. Det var magnifikt att se Nick Faldo klyva Barsebäcks fairways med mäktiga drivar och dito kliv 1992 och Jocke Häggmans seger några år senare. Känslan blir inte sämre av att jag spelat Barsebäck några gånger.

Faldos uppvisning och Greg Normans 64:a sista dagen på Vasatorp 1980 är det bästa jag sett i golfväg. Oavgjort i den matchen. Ballesteros på Linköping några år senare nådde inte samma höjder.

Jag skriver som kvällstidningarna brukar göra. Denna utrustning har inget med innehållet i denna artikel att göra. Mulltoan med innehåll tillhör Björn Fredell.
Jag har en känsla av att svensk golf i allmänhet och sändningarna från PGA National i synnerhet skulle må bra av en svensk i topp på söndag eftermiddag. Stenson, Norén eller Hanson? Stenson är det största namnet men jag håller lite på Norén och Hanson som kommit tillbaka från långvariga skador.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"