Fortsätt till huvudinnehåll

Tjurig smålänning i rampljuset

Tjurig, envis och med stark tävlingsvilja. Inte bäst på någonting men helheten blir ganska bra ändå.

David Lingmerth är nog Sveriges bästa spelare på svärdsidan just nu. På drygt ett år har han tagit sig upp till plats nr 59 på världsrankingen. I början av juni vann han The Memorial Tournament efter särspel. Den tävling som Jack Nicklaus är värd för.

David Lingmerth porträtteras i senaste numret av Svensk Golf. Tidningens reportageteam träffade Lingmerth på hemmaklubben Tranås vid ett besök för några  veckor sedan.

 ”Det är häftigt att komma hem och höra gratulationerna från medlemmar och vänner. Men det har definitivt landat. Visst kanske man blickar tillbaka på det men jag har hunnit spela ett par tävlingar till utan att lyckas vinna så då får man jobba vidare för ett vinna en till.”

Det märkliga är att David framställer sig som en ordinär spelare.

”Kollar du min statistik på touren är det nästan inget som står ut, som du kan säga att ”det här är David riktigt bra på”. Jag slår ju inte bollen 320 meter för jag är en kort kille”.

Tranåskillen menar att han har en karaktärsegenskap som står ut och det är envisheten.

”Så har det alltid varit. Kanske är det för att mina föräldrar har den där attityden, de är väldigt envisa. Det är svårt att förklara men det har alltid funnits. Mina bröder är likadana. Förlorar vi blir vi tjuriga om det så bara gäller NHL på XBox.”


Under junioråren ansågs han som en bra kille men inte som någon exceptionell talang. Under en period stod han utanför landslaget.

”Då knöt jag näven i byxfickan och sa att jag ska nog visa dem”.
Han säger att det är beroendeframkallande att vinna dollarstinna golftävlingar och att han är sugen på mer. Det finns mycket kvar att jobba för. Det är fortfarande ingen svensk herre som vunnit en major.

David Lingmerth ser gärna att han blir den förste. Då får Tranås kommun byta ut statyn av Ove Fundin på Storgatan mot en golfspelare.

Märkligt nog passade varken Tranås-Posten, Tranås Tidning eller Corren på att träffa Lingmerth under hembesöket. Golfen i medieskugga? Javisst ja, LHC har gått på is.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"