Fortsätt till huvudinnehåll

Nybyggen på Mjölby GKFull fart på Miskarp. Bilder från golfveckan 2009.
 
1986 öppnade de första nio hålen. 1989 invigdes 18-hålsbanan av boxaren Ingo Johansson. Nu står Mjölby Golfklubb inför nästa steg i utvecklingen. Klubbhuset byggs om, drivingrangen förbättras och en korthålsbana ska byggas.
Mjölby GK har liksom många andra golfklubbar haft några tuffa år bakom sig. Men ekonomin har stabiliserats de senaste åren och nya medlemmar (1193) har strömmat till. Det finns goda skäl att se framtiden an med tillförsikt.

Det drygt 30 år gamla klubbhuset har varit omdiskuterat i flera år. Trångt, omodernt och tungarbetat har varit vanliga omdömen. Nu strävar man mot en ljus, öppen och ändamålsenlig planlösning som tilltalar såväl medlemmar som gäster. Det blir en gemensam entré för restaurangen, shopen, receptionen och kansliet samt nya sällskapsutrymmen.

Arbetet utförs av en entreprenör med bistånd av personal och klubbens ideella resursgrupp (=äldre män som kan hantera hammare och såg). Ombyggnaden ska vara klar till säsongstarten senare i vår.

Drivingrangen kommer att få ett delvis nytt utseende med markerade greener med exakta mått från varje utslagsplats. Räkna med pricksäkra Mjölbyspelare i sommar.

Bygget av en korthålsbana är igång. Det blir sex hål, 30-80 meter långa, med delvis upphöjda greener. Mycket välkommet för utbildningen av nya medlemmar och övriga som vill vässa närspelet. De första bollarna kan slås på den nya banan våren 2017. Jag ser fram emot att spela den tillsammans med mitt sex år gamla barnbarn. Nu är Miskarp en komplett golfanläggning.

Nu håller vi tummarna för att vädret blir gynnsamt för gräsväxten. Den här tiden på året är värst för suktande golfspelare. Att svinga inomhus är inte nyttigt för kristallkronorna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"