Fortsätt till huvudinnehåll

"Vi lagar från grunden med lokala råvaror"En vanlig kommentar förr vid mötet med rörelseidkare var att ”ni på tidningen skriver för lite om näringslivet”. Det kan inte gälla restaurang och konditorier åtminstone inte om måttstocken är Corren eller Motala Tidning. I dagens Corren kan vi på ettan läsa om att Göta Hotell i Borensberg fått ny arrendator i Green Venue Hotell AB (Christina Landoff som driver Skeninge Statt) och att Himmelsby gårdshotell utanför Mantorp bygger ut igen. Tidigare har vi varit väl informerade om turerna kring Bistro Folkes konkurs i Linköping och att Medevi brunn fått ny vd.

Konkursartiklarna var undantag för oftast handlar det om snälla reklamartiklar där köksmästaren får säga ”att vi testar ett nytt koncept där vi lagar mat från grunden med lokala råvaror”. Halvfabrikat och korvar från Sibylla då? ”O nej då, inte här inte”. Samma visa hördes när Mjölby Golfklubb bytte krögare för några år sedan. Den krögaren är inte kvar idag. Konstigt att Guide Michelin inte har några representanter i våra trakter.

Lagat från grunden i ett kök nära dig. Räkor från Willys och ostbågar från Åsas Närköp. Bagarn heter Ing-Marie och fotografen heter Anders. Närproducerade de också.
Mönstret upprepas när ett bageri eller konditori byter ägare. Eget bageri, javisst!  Sen ligger det torra, plastinbakade muffins från Delicato i disken som vanligt.

Om vi ska hålla oss till det lokala planet så seglar dock gamla ärevördiga Mjölby Stadshotell i bakvatten om det inte handlar om whiskyprovning. Det där patetiska TV-programmet i TV 3 för tre år sedan måste ha tagit knäcken på ledningen.

Ägaren Kenneth Lindblad var oroad över vilken effekt programmet skulle få för han tog kontakt med Corren (16/4) för att uppenbarligen stämma i bäcken innan programmet sändes. I programpresentationen stod det att ”ägaren hatar sina gäster och byggnaden ser ut som en kommunal anstalt.” Reportern ställdes alltså inför den omöjliga uppgiften att dementera innehållet i ett program som varken han eller Lindblad sett. Men vad gör inte lokaltidningen för att bistå det lokala näringslivet i nöd?

Kanske Lindblad oroade sig i onödan för vem tittar på TV 3 numera? Om det inte är fotboll eller hockey förstås.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter