Fortsätt till huvudinnehåll

"Bättre att lyss till den sträng som brast, än att aldrig spänna en båge"
Är du stadd vid kassa, har goda bankkontakter och en bra affärsidé? Då kan du köpa 24 hektar mark i Mjölbys södra utkant, strategiskt belägen i skärningspunkten E 4 och Rv 32.

Ägaren Sharpman i Hogstad annonserade ut fastigheten i Corren i onsdags. Detaljplan och geoteknisk utredning är gjord. Vatten, avlopp och el är framdraget. Det finns också en flera hundra meter lång allé och cykelväg som sträcker sig fram till tomtgränsen.

För drygt tio år sedan hade Sharpman i Hogstad stora planer Skrukeby Berggård (idag Mjölby 40:15) och området inköptes från Mjölby kommun för sammanlagt 5,9 miljoner kr. Här skulle företaget bygga ett kommersiellt fritidscentrum med betoning på häst- och hundsport.

Planerna var omfattande och djärva, nästan fantasieggande. I konceptet fanns förutom butik och tävlingsarenor restaurang, saluhall, spa, och övernattning för såväl människor som djur även kallat bed and stable.

En extern direktör med bakgrund som bankdirektör tillsattes med uppgift att finna medintressenter, lokala entreprenörer och finansiärer. Som startår nämndes 2012.

Entusiasmen spred sig också till kommunens ledning som stöttade planerna helhjärtat.

”Det här kommer att sätta Mjölby på kartan när det gäller hästar, sa dåvarande kommunalrådet Monika Gideskog (M) i Corren.

”Projekt som sådant är oerhört ambitiöst och en stor tillgång för Mjölby. Här finns företagare som vill satsa. Detta kan bli Sveriges största, om inte norra Europas största hästsatsning av det här slaget, sa dåvarande oppositionsrådet Carina Jönsson (S)

Varför de stora planerna inte gått att förverkliga vet inte jag utan konstaterar bara att Berggården är till salu. ”Bättre att lyss till den sträng som brast, än att aldrig spänna en båge”. Sharpman väljer att sälja utan inblandning av mäklare. Kanske hoppas man att dra nytta av den minst sagt gynnsamma utveckling som grannen Viringe haft de senaste tio åren.

Här finns alltså chansen för en ny kapitalstark entreprenör att bygga nytt och livskraftigt. Men bygg ingen ny hamburgerbar. Det måste räcka med de tre som finns på andra sidan motorvägen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter