Fortsätt till huvudinnehåll

En lanthandel som svämmat överl

En blandning av Rusta, ÖoB, Ulfåsa och Ullared men utan den senares effektiva logistik.

Omdömet gäller ICA Rönneshytta vid Rv 50 mellan Askersund och Örebro. När vi passerat mjölk, smör, bröd och ost inser vi att detta inte är någon vanlig ICA-handel. Bakom varje hörn väntar något nytt. Vi stegar upp och ner i slitna, branta trappor på jakt efter prisvärda fynd.

Cyklar, trädgårdsmaskiner, leksaker, prydnadssaker, julbelysning, trädgårdsmöbler, kontorsmateriel, böcker, motorsågar – you name it all. Varusortimentets blandning är fascinerande, ja nästan överväldigande.

Somligt finns under tak, annat förvaras under tältduk och en hel del under bar himmel. Mitt i sortimentet står en äldre villa som också förvarar vapen och fiskeredskap. Jag tror att byggnadsnämnden i Askersunds kommun har en liberal inställning till den lokala företagsamheten.

En lanthandel som svämmat över alla bräddar? Ta en titt och avgör själv. Det kan bli en roande timme med eller utan inköp.


Norra Vätternbygden är en favorit sedan barnsben. Båtturerna gick från Motala via Medevi till Askersund, Åmmeberg och Olshammar. Hade man tur blev det en kall Cuba Cola i Hammar. Det finns mycket att se sommartid. Broarna över Hammarsunden, Husabergs camping, Åmmeberg, Stjernsunds slott och Askersunds mysiga hamn för att ta några exempel. I Olshammar finns Verner von Heidenstams barndomshem. Det finns gott om sommarhus i trakten. Jodå, golfbanan i Åmmeberg besökte vi också.

Lunchen intogs i Askersunds hamn. Där ligger näringsställena lika tätt som på Ågatan i Linköping. Nämnas kan att 50-lappen breddas norr och söder om Askersund och vägarbetena är många. Många bergknallar sprängs bort.


Bron över Stora Hammarsundet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter