Fortsätt till huvudinnehåll

En legend på MiskarpPeter Chamberlain spelade tillsammans med dottern Susanna.

 
En brittisk gentleman tar klivet upp på första tee på Miskarp och klyver fairway med sin driver 225 meter bort. Golflegenden Peter Chamberlain, 75, är i Mjölby för att spela SM mixed foursome tillsammans med dottern Susanna.

Peter Chamberlain? Det är inte säkert att namnet klingar bekant för alla av dagens golfare men den vänlige engelsmannen är ett namn i den svenska golfhistorien.

I Eskilstuna Open 1977 slog han till med en runda på 61 slag vilket länge var svenskt rekord. Han vann den tävlingen förstås och han vann också Scandinavian Flygt Open 1970 på Bokskogen.

Peter blir glatt överraskad när jag i pausen efter nian påminner om den där dagen i Eskilstuna för 39 år sedan.

”Men om det är svenskt rekord fortfarande tror jag inte. Någon har gått på 59 och någon på 60, jag tror det var en junior på just Eskilstuna. Men det var en minnesvärd dag och det är skoj att du minns det så här långt efteråt”.

Peter visade sig var väl informerad om Mjölbys bana. Han kände till att arkitektkollegan Åke Persson, Landskrona, ritade de nio första hålen för drygt 30 år sedan.

”Det märks att banan är byggd i två etapper. Det är en slättbana och en skogsbana. Men det var så på den tiden, man fick bygga i den takt resurserna tillät”.

Bloggen hängde med Peters boll på tian. Peter har hcp 4,6 vilket han visade med eftertryck när han limmade pinnen från 80 meter.

Inspelet mot tians green.
  
Peter Chamberlain har sysslat med det mesta inom branschen. Efter avslutad spelarkarriär har han tränat svenska stjärnor som Robert Karlsson, Per-Ulrik Johansson, Joakim Haeggman och Peter Hedblom samt danskarna Anders Hansen, Sören Kjeldsen och Iben Tinning.  Han är fortfarande verksam som golfbanearkitekt med ett flertal uppdrag i de skandinaviska länderna samt Polen, Estland, Lettland och Ukraina. För närvarande är han sysselsatt med ett renoveringsprojekt på Assartorp i Skåne.

SM-tävlingen avslutas i morgon, onsdag, med omvänd startordning, d v s de bäst placerade startar sist.

 
 
Under rubriken svenska rekordronder finns den här bilden på Peter i förbundets jubileumsbok.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter