Fortsätt till huvudinnehåll

Seniorerna eftertraktade i bynn 
Hästholmen får konkurrens av Öninge.
Byggboom råder i Ödeshög. Till de planerade 35 lägenheterna i Hästholmens silo kommer nyheten att Öninge camping upphör med sin verksamhet efter tio framgångsrika år och säljer marken till ett byggföretag i Västergötland som marknadsför 33 blivande marklägenheter under namnet Seniorvillan.

Ägaren till campingen, Jessica Svensson, har studerat branschens utveckling och kommit till slutsatsen att camparna ändrat beteende. Husvagnar blir allt färre och därmed långliggarna. Det blir fler husbilsägare och de är ett rörligare släkte. Jessica Svensson vill inte riskera att bli stående med en halvtom camping inom ett antal år och förbereder sig för en annan framtid.

Jessica Svensson har fattat ett modigt beslut. Hon har läst av tecknen i omvärlden och dragit sin slutsats. Hon tänker som en modern företagare vilken inser att förutsättningarna förändras snabbt. Man önskar att de mjölkbönder som nu kritiserar Arla kunde ha samma framförhållning.

Jag kollar på Seniorvillans hemsida. Det rör sig om marklägenheter med tre rum och kök med öppen planlösning. Hur stora de är kan jag inte upptäcka. Det rör sig övervägande om spegelvända parhus. Pris 2 650 000 kr.

Byggföretaget tar rygg på Ombergs GK i marknadsföringen och framhåller närheten till golfbanan ett par drivar norrut. Den av klubbledningen producerade reklamfilmen har en framträdande plats på hemsidan.

Visserligen är södra Vätternbygden en angenäm plats sommartid men frågan jag ställer är om Ödeshög sväljer ett nytillskott av 65 lägenheter. Det är en hög siffra med tanke på att det handlar om en liten kommun, allrahelst som byggarna konkurrerar om samma målgrupp av silverrävar. En åldersgrupp som helt plötslig blivit populär hos kommunfolk över hela landet. Jag undrar hur länge sedan det är man byggde bostäder i samma omfattning i bynn.

65 nya lägenheter torde innebära att två tredjedelar kommer utifrån vilket kanske skulle medföra att Ödeshög får underlag för mer än en livsmedelsaffär. Men det finns inga garantier för att projekten realiseras.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"