Fortsätt till huvudinnehåll

En tajt relation i det gröna

Härlig försommarvärme och tid för trädgårdsarbete. Inköpsrundan gick i nordvästlig riktning till Adolfsnäs trädgård nära granne med Vadstena Golfklubb. Vadstena var under många år min och mina kompisars hemmabana.

Andra hålet på Vadstena är en kort par 4, 90 graders dogleg till vänster. Som gjort för en lång draw för då återstod bara en bekväm chip för att ta sig upp på green. Det var bara ett krux. Hålet går tätt förbi handelsträdgårdens mark. Särskilt en av mina kompisar utvecklade en speciell relation till tvåan. Lyckliga dagar slog han förbi alla hinder och fick en lycklig resa in på green men andra dagar studsade bollarna på den lilla ladans tak eller något av växthusen. Jag kan tillägga att han inte var ensam om att åstadkomma glasklirr.


En sådan samling bollar på fel sida om stängslet fick naturligtvis konsekvenser. Golfklubben flyttade utslaget på andra hålet till säkrare mark. Så sent som i fjol utökades sortimentet på handelsträdgården med begagnade bollar. Vid dagens besök återstod bara en. Jag vet inte om det var ironi från ägarens sida över alla snedskjutande golfspelare eller om han tog tillfället i akt att utöka inkomsterna.

Annars är det en härlig tid. Gräset växer på greener och fairways, amplar hängs upp, blommor planteras, grillar plockas fram, båtar sjösätts och gäddor fångas. Min läshörna har flyttat ut i trädgården.

En boll kvar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står