Fortsätt till huvudinnehåll

Var landar dokusåpan?
Var landar dokusåpan i Vadstena? Ännu ett kungaoffer eller två partier som blänger under lugg på varandra vid framtida fullmäktigemöten?

Ni har väl hängt med i svängarna? Socialdemokraterna, som är det största partiet, vill göra sig av med kommundirektören Tommy Nilsson som suttit mindre än ett år på posten. Orsaken är att Nilssons anställt sin hustru som något slags kompetensförsörjningskonsult (rubrikvänligt ord) för 65 000 kr i månaden. Bollen över till Konsensus, som innehar posten som kommunstyrelsens ordförande, vilka i söndags hade ett möte där man kom fram till att Nilsson var värd partiets stöd. Därmed stångas två koalitionspartners panna mot panna i ringens mitt.

Vilka motiv som styr partiernas ställningstaganden är omöjligt för en utomstående att bedöma. Idag hålls ett möte i kommunstyrelsen men det är oklart om personstriden kring Nilsson behandlas där.

Dagens bråk måste vara ett streck i räkningen för Konsensus som kom från ingenstans och lade beslag på drygt 26 procent vid 2014 års val. Mats Wahrén uttalade höga ambitioner och poängterade främst ett ökat bostadsbyggande med målet att nå 10 000 invånare inom några år. Annars är risken stor att Vadstena slukas av jätten Gluff-Gluff i norr. Det angelägna arbetet tappar tempo om politikerna ska sysselsätta sig med destruktiva personstrider. Sen är det värt att påminna att valet ligger bara ett år bort.

Varför bryr jag mig egentligen? Det är 37 år sedan jag flyttade från Vadstena. Det finns bara ett svar. Jag är yrkesskadad.


Nu över till något helt annat. Nordea Masters har fått en riktigt krydda i år med Henrik Stenson på hemmabanan och en Alexander Norén i kanonform. Arrangörerna toppar anrättningen med att låta svenskarna gå i samma boll som Mastersvinnaren Sergio Garcia de två första dagarna. Upplagt för publikinvasion på Barsebäck. Visst är det fantastiskt att vi har två svenskar som är rankade bland världens tio bästa?

Stenson har aldrig vunnit Masters trots att Barsebäck är den bana han vuxit upp på. En orsak är troligen att hans många åtaganden vid sidan av – medier, sponsorer och ryggdunkare i största allmänhet – gjort det omöjligt för honom att koncentrera sig på spelet till hundra procent.

Barsebäck är ljuvligt att besöka sommartid. Jag har spelat den tre gånger och två gånger var det höststorm. För mig var det bara att plocka upp bollen i motvinden på sjöhålen utmed Öresund. Sen var det en annan femma att spela hålen längre upp emot E 6 där tallskogen ger lä.

Här såg jag Nick Faldo och Joakim Haeggman vinna i början av 1990-talet och det var en idrottsupplevelse i klass med Sverige-Frankrike på Råsunda 1969 när Ove Kindvall gjorde två mål. Faldo var magnifik när han korsade fairways med långa kliv. Det var intressant att se hans 45 minuter långa omsorgsfulla uppvärmning. Faldo var en perfektionist.

Speldatum överraskade mig lite annars hade jag nog bokat in ett besök. Tidigare år hade Masters spelats i juli veckan efter British Open. Men SVT sänder alla fyra dagarna. Godis för alla sorters golfare.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Polisen som mitt i gatan står