Fortsätt till huvudinnehåll

Inga nyheter är goda nyheter
Ingen samhällsintresserad har kunnat undvika den hätska och stundtals olustiga debatten om nedläggningen av Godegårds skola. Det verkar som om det dåliga förhållandet mellan befolkningen i Motala kommuns norra delar och kommunledningen är cementerat.

Hur är det ställt i Mjölby kommun som har landsbygdsskolor i Västra Harg, Veta, Normlösa och Väderstad? Jag vände mig till utbildningsnämndens ordförande Jennifer Myrén och fick ett rakt svar.
”Det finns för närvarande inga planer på nedläggning av någon landsbygdsskola”.
Och hur ser framtiden ut? I Mantorp ingår Veta, Västra Harg, Sya och Normlösa där har vi för närvarande 546 barn folkbokförda i åldern 0-5 år varav 29 i Västra Harg, 105 i Sya-Spångsholm och 45 i Normlösa. I Väderstad finns det 99 barn folkbokförda i åldern 0-5 år.

Ingen fara på taket alltså. Inga nyheter är ibland goda nyheter.

Från början av 2000-talet minns jag en debatt om Västra Hargs skola men det handlade inte om nedläggning utan om en ombyggnad. Föräldrarna i trakten protesterade mot att ombyggnaden blev för dyr och att en lokalt förankrad byggmästare kunde utföra den till ett lägre pris. Jag minns att vissa fullmäktigeledamöter var förundrade över föräldrarnas inställning men det blev som utbildningsnämnden ville. Skolan lever kvar i högönsklig välmåga.
        
                                                                                                  

På tal om skolor så besökte jag Klämmestorpshallen i helgen för en innebandyturnering. Och slogs av hur trångt det är på läktaren. Två mycket smala stolsrader med stor risk för att trampa övrig publik på tårna vid passage Ber så här i efterhand om ursäkt för de ömma tår jag åstadkom. Det är alltså inte bara de skymmande stolparna som retar besökarna. Svårt att ta in att här har Mantorps handbollslag spelat i näst högsta serien. Fast att gå så långt som till att påstå att hallen har DDR-känsla, som en anhörig påstått, är att gå för långt.

Under alla år jag bevakade kommunpolitiken i Mjölby kommun kritiserade fp-duon Jim Kellander och Carina Johansson det styrande partiet för att ingen ombyggnad gjordes. Nu har S+C+KD lovat en ny hall inom ett par år. Helt rätt att satsa på den del av kommunen som växer snabbast. Bland åskådarna på innebandyn syntes Linköpings främsta politiker Kristina Edlund (s). Kanske kan den lilla grannkommunen i sydväst be stora, starka Kråkvinkel om ett finansiellt bidrag..?

Glädjande att se att hockeyrinken på Klämman utnyttjades av skridskoåkare i alla åldrar. Små barn på ostadiga ben, farsor på hockeyrör och mammor med varm choklad och nybakade bullar.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Gallerians problem är inte unika