Fortsätt till huvudinnehåll

"Förfäras ej du lilla hop"


Valet är bara en månad bort. Corren gör personporträtt på partiernas förstanamn. Tidningen är lika generös med spaltutrymmet för ett parti med ett fullmäktigemandat som det med 20. I gårdagens tidning intervjuas Liberalernas Heidi Segrell i Vadstena.

I artikeln finns en uppgift som får mig att haja till. Partiet har fyra aktiva medlemmar i Vadstena. ”Lätt att mötas och ta snabba diskussionerna när vi inte är så många konstaterar Heidi Segrell. Men trots att medlemmarna är så få är de inte överens om allting. I den fråga som engagerat Vadstenaborna mest – bebyggelsen i Asylenparken – hade Heidi en annan uppfattning än den högt profilerade Ingegerd Lindaräng.

Liberalerna har ett mandat idag och men siktar på tre vid valet. Om det går så bra får tre av fyra medlemmar plats i kommunfullmäktige. Hög träffprocent.

Annars tycker att Konsensus framtid är det mest spännande i Vadstenavalet. Konsensus var jämnstarka med Socialdemokraterna vid valet 2014 men tappade luften och posten som kommunstyrelsens ordförande när skandalen med kommundirektören Tommy Nilsson briserade sommaren 2017.

Om en månad vet vi om talesättet ”upp som en sol, ner som en pannkaka” gäller i klosterstaden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Går det vägen denna gång också?

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"