Fortsätt till huvudinnehåll

Tio små negerpojkar

Söderköpings GK:s årsmöte har beslutat att kliva överenskommelsen om fritt spel med klubbarna i Mjölby, Vreta Kloster, Motala och Tranås från och med 1 januari 2011. Anledningen är, enligt en skrivelse på hemsidan, att fler spelare besökt Söderköping än klubbens spelare besökt övriga klubbar. Detta har varit särskilt märkbart under hösten då egna medlemmar och betalande gäster inte har fått plats. Sörping har velat undanta veckoslut och helgdagar från greenfeeavtalet.


De övriga fyra har inte tillmötesgått Sörpings begäran och därmed är brytningen ett faktum. Jag tänker att de gjort rätt. Om man beviljar ett undantag kan det följas av flera och då urholkas grunden för avtalet. Det är självfallet omöjligt att uppnå millimeterrättvisa i den här typen av avtal golfklubbar emellan. Dessutom tycker jag att Sörpings styrelse har ett väl snävt synsätt som enbart ser gästerna som kostnadsposter. I shopen inhandlas bollar, en handske och kanske något plagg. Restaurangen får besök, för att inte tala om den obligatoriska korven och kaffet efter nian.

De fyra återstående vill tvärtom utöka samarbetet även på andra områden som marknadsföring, administration, banskötsel och gemensam juniorsatsning. Kvartetten är inte heller främmande för att ta in en femte medlem i gemenskapen när Söderköping kliver av framtidståget.


Att Söderköping försvinner ur alliansen kan jag personligen ta med jämnmod. Fortfarande styr jag helst kosan till Tranås med Motalas hedbana som god tvåa.

Nu hoppas jag att året inte bjuder på fler obehagliga överraskningar. För då kanske rubriken ovan har täckning i verkligheten.

Kommentarer

  1. Wireda kanske vore ett alternativ till nästa säsong när Sörping bangat ur. Vadstena är väl knappast att tänka på eller?

    SvaraRadera
  2. En riktigt bra idé. Där kan man tillbringa en helg. Riktigt fina rum och mycket gott käk (hamburgare och bautastora pommes). Klubben har få medlemmar och det är inte svårt att komma ut. Personalen är mycket trevlig. Något ledigt i veckan? Vädret ser bra ut, åtminstone början av veckan.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.