Fortsätt till huvudinnehåll

Tio små negerpojkar

Söderköpings GK:s årsmöte har beslutat att kliva överenskommelsen om fritt spel med klubbarna i Mjölby, Vreta Kloster, Motala och Tranås från och med 1 januari 2011. Anledningen är, enligt en skrivelse på hemsidan, att fler spelare besökt Söderköping än klubbens spelare besökt övriga klubbar. Detta har varit särskilt märkbart under hösten då egna medlemmar och betalande gäster inte har fått plats. Sörping har velat undanta veckoslut och helgdagar från greenfeeavtalet.


De övriga fyra har inte tillmötesgått Sörpings begäran och därmed är brytningen ett faktum. Jag tänker att de gjort rätt. Om man beviljar ett undantag kan det följas av flera och då urholkas grunden för avtalet. Det är självfallet omöjligt att uppnå millimeterrättvisa i den här typen av avtal golfklubbar emellan. Dessutom tycker jag att Sörpings styrelse har ett väl snävt synsätt som enbart ser gästerna som kostnadsposter. I shopen inhandlas bollar, en handske och kanske något plagg. Restaurangen får besök, för att inte tala om den obligatoriska korven och kaffet efter nian.

De fyra återstående vill tvärtom utöka samarbetet även på andra områden som marknadsföring, administration, banskötsel och gemensam juniorsatsning. Kvartetten är inte heller främmande för att ta in en femte medlem i gemenskapen när Söderköping kliver av framtidståget.


Att Söderköping försvinner ur alliansen kan jag personligen ta med jämnmod. Fortfarande styr jag helst kosan till Tranås med Motalas hedbana som god tvåa.

Nu hoppas jag att året inte bjuder på fler obehagliga överraskningar. För då kanske rubriken ovan har täckning i verkligheten.

Kommentarer

  1. Wireda kanske vore ett alternativ till nästa säsong när Sörping bangat ur. Vadstena är väl knappast att tänka på eller?

    SvaraRadera
  2. En riktigt bra idé. Där kan man tillbringa en helg. Riktigt fina rum och mycket gott käk (hamburgare och bautastora pommes). Klubben har få medlemmar och det är inte svårt att komma ut. Personalen är mycket trevlig. Något ledigt i veckan? Vädret ser bra ut, åtminstone början av veckan.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

Mordet på Lagmansgatan

Det var i fönstret närmast dörren knivmannen tog sig in. S omliga händelser i vardagslunken för en tidningsreporter etsar sig fast i minnet. Som det mord som inträffade på Lagmansgatan i Mjölby för drygt 30 år sedan. Mordet ägde rum en ljummen torsdagskväll i september 1983 i ett hus granne med Vasaskolan. En medelålders kvinna och hennes manliga sällskap tittade på Sportnytt och fyllde i veckans V 65-kupong. Vardagsfriden bröts när en man klättrade in genom det halvöppna, lågt belägna fönstret beväpnad med en brödkniv. Kvinnan och mannen flydde ut på gården där kvinnan blev upphunnen och nerstucken med flera knivhugg. Hennes sällskap flydde åt ett annat håll och larmade polisen. Kvinnan förblödde av sina skador. Knivmannen och kvinnan hade tidigare haft en relation men kvinnan hade avbrutit förhållandet, okänt av vilket skäl. Det blev inget spaningsmord utan polisen grep mannen vid Svartån i centrala Mjölby ett par timmar senare. Han hade på sig något som verkade

Vifolkavallen förblir Vifolkavallen?

För två år sedan gjorde Mjölby AI en förfrågan hos Kultur- och fritidsnämnden om möjligheten satt sälja arenanamnet till en kommersiell sponsor. Nämnden var positiv till detta men ställde upp en rad villkor, bland annat att Vifolkavallsområdet inte fick försvinna som begrepp i stadsbilden. Enligt förvaltningschefen Ulf Johansson har inte MAI hört av sig sedan dess och han förmodar att ärendet runnit ut i sanden. Så är det inte riktigt om man ska tro MAI:s ordförande Sven Montelius. Han svarar så här på ett mejl: ”Vi är väldigt glada och tacksamma över att ha fått möjligheten till detta och vi har under arbetat för att få till detta. Vi har ännu inte lyckats men var nu i vår nära att knyta ihop säcken med en partner. Som du förstår så är det inte vilken partner som helst som kan ta sig an den nivå av partnerskap som vi tänker oss med att sälja arenanamnet, det handlar även mycket om timing och att arbeta in konceptet under en längre tid. Vi är fortsatt optimistiska och tror att vi kom