Fortsätt till huvudinnehåll

Förr var det en högtidsstund


Förr i tiden var det en högtidsstund när Svensk Golf damp ner i brevlådan. Välmatad, välredigerad, färggrann. Duktiga skribenter. Det tjocka kvalitetspapperet gav bilderna full cred. Många annonser som lockade till fler köp än vad en tunn plånbok egentligen orkade med. Garanterat ett par timmars underhållande läsning.

Men med åren har det insmugit sig en viss mättnad. Jag bläddrar i senaste numret utan större entusiasm. Det liknar mest ett livsstilsmagasin med mode, matlagning (vad originellt i dessa tider) och kändisar. En lång intervju med konstnären Ernst Billgren. Vad har han att säga om golf? Inte ett skit visar det sig. Fredrik Andersson- Hed vårens sensationsman på Europatouren, avfärdas i en betydligt kortare artikel.

Jag kunde gärna avstått från Kullagårdens grillade ryggbiff med rostad nypotatis och chilibearnaise. Såna reportage kan jag läsa i vilken dags- eller veckotidning som helst för att inte tala om alla matprogram i TV.

På plussidan däremot: intervjuer med träningsnarkomanen Alexander Norén (en riktig idrottsman) tränarprofilen Pia Nilsson och ett reportage om Kalmars 36-hålare. Den senare granskar jag lite extra med tanke på att det är tio år sedan Mats och jag spelade banan med övervägande positiva minnen.

Annonserna gör mig kluven. Visserligen har jag allt i utrustningsväg men jag spanar efter en Titleist Vokey Design 56 grader. Den 52-gradare jag köpte för två år sedan går som tåget och börjar inte Cobras Trusty Rusty 55 grader kännas lite tunn i träffen?

Kommentarer

  1. Tacka vet jag gamla goa tidningen Inspel. Inte minst nr 1 2005 med ett stort reportage om Zamora... det var en golftidning det!

    http://www.mjolbygk.se/images/stories/inspel/inspel_1-05.pdf

    SvaraRadera
  2. Det skulle behövas fler Inspel i Golfsverige. Kanske en affärsidé att tillhandahålla professionell hjälp för att göra snygga och läsvärda klubbtidningar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.